Ajvár
Ahogyan itthon készítjük
- Könnyű
- Gréta10-20 perc
- 2020-10-1663.28 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 63.28 |
kJ: | 227.92 |
Szénhidrát: | 12.42 |
Amelyből cukrok: | 3.88 |
Zsír: | 0.28 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.04 |
Rost: | 2.96 |
Fehérje: | 2.55 |
Só: | 0 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 12 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 60gFokhagyma (általános)
- 1kgPadlizsán (általános)
- 1kgPaprika, pritamin - paradicsom (általános)
- 25dkgVöröshagyma (általános)
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Sütőben nagy hőfokon megsütöm a padlizsánt, kb 1 óra alatt sül meg. Botmixerrel össze dolgozom pucolás után, majd kevés olajon összepottyantom a többi összetevővel.
Húsok mellé vagy csak kenyérre kenve is szuper.